Odvrženo strupeno meso in druga kronika

Zasavski policisti so minuli konec tedna posredovali na prireditvah v Zagorju, se ukvarjali s trki na parkiriščih in drugimi prekrški.

od Zasavc.net - 06. 08. 2018
Foto: arhiv PU Ljubljana

PP Zagorje ob Savi

Na policijsko postajo v Zagorju se je obrnila občanka, ki je našla odvržene kose mesa skupaj s snovjo, ki naj bi bila strup. Do sedaj policisti niso prejeli še nobene prijave o zastrupitvi kakšnega psa ali druge živali, a lastnikom živali vseeno svetujejo, naj bodo pri sprehajanju domačih ljubljenčkov previdni.

Policisti so obravnavali kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari, in sicer je neznani storilec poškodoval pnevmatike na osebnem vozilu oškodovanega. Zoper osumljenca sledi kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

Policisti so mladoletni občanki zasegli snov, za katero sumijo, da je prepovedana droga. Zoper njo sledi obdolžilni predlog.

Patrulja je lastnikoma dveh nepravilno parkiranih vozil izdala obvestilo o prekršku. Vozili sta onemogočali izvoz že parkiranim vozilom.

V času vikenda se je v Zagorju ob Savi, v sklopu občinskega praznika, odvilo tudi večje število javnih prireditev, ki so bile dobro organizirane in množično obiskane. Po podatkih policije je prireditve obiskalo več kot 15.000 obiskovalcev, večjih posebnosti pa niso zaznali. Sedmim osebam so zasegli snovi, za katere sumijo, da je droga. Kaznovali so osebo, ki je omogočila uživanje alkohola mladoletnim osebam, kaznovali dve osebi, ki sta se nedostojno vedli, in razdelili nekaj najdenih predmetov.

PP Trbovlje

V petek so bili trboveljski policisti obveščeni, da vinjen pešec hodi po sredini vozišča. Izsledili so 20-letnika in mu izrekli globo.

V soboto so obravnavali tatvino mobilnega telefona v gostinskem lokalu. Dopoldne je neznani voznik na parkirišču trčil v parkirano vozilo in s kraja odpeljal, ne da bi o tem obvestil lastnika ali policijo. V večernem času so policisti intervenirali zaradi kršitve javnega reda in miru na javnem kraju, kršitelju so izdali plačilni nalog. V nočnem času so intervenirali v gostinskem lokalu, kjer je 47-letnik lažje telesno poškodoval 36-letnika. Zoper osumljenca bo podana kazenska ovadba. V nočnem času so na območju Zagorja ob Savi trem osebam zasegli neznano snov,za katero sumijo,da je prepovedana droga. Po prejetih rezultatih analize sledi prekrškovni postopek

V nedeljo so obravnavali poškodovanje vozila, kjer je neznani storilec na parkirišču v Trbovljah pristopil do parkiranega osebnega avtomobila in poškodoval lak vozila. Prav tako so obravnavali poškodovanje izložbenega okna na poslovnem prostoru v Trbovljah. Dopoldne je neznani voznik na parkirišču v Trbovljah trčil v parkirano vozilo in s kraja odpeljal, ne da bi o tem obvestil lastnika ali policijo. V nočnem času so intervenirali v Trbovljah zaradi kršitve javnega reda in miru v zasebnem prostoru; kršiteljico so policisti pridržali, saj ni upoštevala ukazov policistov in ni prenehala s kršitvijo.

ZT


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 10. 12. 2018
Zasavc.net - 07. 12. 2018
Zasavc.net - 05. 12. 2018
Zasavc.net - 03. 12. 2018
Zasavc.net - 28. 11. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net